maanantai 8. huhtikuuta 2019

KAHVILA METKAN TILOJEN STAILAAMINEN - POHJAPIIRROKSEN TEKEMINEN MITTAKAAVASSA ILLUSTRATORILLA

Kävimme mittaamassa Kahvila Metkan tilat, jotta saamme tehtyä illustratorilla pohjapiirroksen johon sijoitamme valitut huonekalut ja elementit.
Pohjapiirros tehdään mittakaavassa 1:20, eli täytyy ensin laskea senttimetrit millimetreiksi ja jakaa tulos 20, jotta saadaan pohjapiirros oikeaan mittakaavaan. Myös kaikki tilaan tulevat huonekalut täytyy laskea oikeassa mittakaavassa, jotta varmasti kaikki huonekalut ja elementit mahtuvat tilaan.

Tein mittauksista pikaisen pohjapiirroksen, jotta pystyi helpommin hahmottamaan mikä on mikäkin mittaus, ja piirroksen pohjalta oli helpompi lähteä laskemaan pohjapiirrosta mittakaavassa.

Tekemäni pohjapiirros Kahvila Metkan tilojen mittauksista



Sen jälkeen lähdin laskemaan tehtyjä mittauksia oikeaan mittakaavaan, eli 1:20 ja aloin tekemään pohjapiirrosta puhtaaksi illustratorilla, pohjapiirroksessa täytyi huomioida tiskialueen osuus tilasta, jotta pystyy arvioimaan kuinka paljon huonekkaluja tilaan saa mahtumaan.


Kahvila Metkan pohjapiirros mittakaavassa 1:20

 Myös ikkunaseinästä täytyi tehdä erillinen piirros, jotta tilaan tulevat verhot saa suunniteltua. Verhoja suunniteltaessa täytyy huomioida mm. ikkunoiden väliin jäävä tolppa sekä verhotangon ja ikkunalaudan väliin jäävä matka jotta verhoista saadaan oikean pituiset.




Kahvila Metkan seinäpiirros mittakaavassa 1:20

Linkki asiakkaan esittelyyn:
Steissi - Kahvila Metkan tilojen suunnittelu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti