perjantai 7. joulukuuta 2018

TIIMIVALMENNUSPÄIVÄ 28.11

Meille tultiin pitämään tiimivalmennusta Monkey Businessin Tatun toimesta. Päivän tarkoituksena oli edistää itsensä johtamisen taitoa ja ylipäätään auttaa meitä tiimejä tulemaan paremmiksi toimimaan keskenämme.

Tiimitaitoja testattiin mm. paperilennokkeja tekemällä, ja kisailtiin kenen lentävä esine lentää pisimmälle. Tietyssä ajassa piti saada tavallisesta A4 kokoisesta paperista saada tehtyä jokin lentävä esine, ja sitten katsottiin kenen lentää pisimmälle.  

Meidän tiimin lennokki


Tatu piti meille tiimirinkiä, jossa hän esitti kysymyksiä joihin piti pienen porukan kesken sitten vastata. Hän esitte mm. kysymyksiä "Kuka sinä olet?", "Hallitsetko itse elämäsi?", "Tiedätkö mitä haluat?", "Johdatko itse itseäsi?", joihin jokaisen piti miettiä mielessään vastausta. 
Kysymykseen Kuka sinä olet?, moni vastaa heti omalla nimellään, mutta kysymystä oli tarkoitus pohtia hieman syvällisemmin ja palata sinne ensimmäisen luokan koulukuvaan miettimään näetkö siinä kuvassa saman henkilön kuin mitä nykyään olet. 

Kool Wall

Tiimin kesken piti mennä omalle paikalle ja jokaisen tiimin  piti tehdä oma "Kool Wall" jossa pohdittiin positiivisia ja negatiivisia asioita omassa tiimissä ja tiimin toiminnassa. 
Tiimillämme positiivisiin asioihin nostettiin hyvä yhteishenki, toisten kuunteleminen ja yhteinen huumori kun taas sitten negatiivisiin päätyi töihin tarttuminen ja keskittyminen. 


Kool Walli:n pohjalta meidän piti nostaa esiin kysymyksiä joihin sitten myöhemmin pitäisi pohtia vastaukset jotta kysymyksissä esiintyviin ongelmakohtiin voitaisiin miettiä ratkaisua. 
Meillä kysymyksiin nostettiin esille "Miten keskitymme paremmin toihin?" ja "Miten aikataulutamme työmme paremmin?", myös stressin poistoon etsimme ratkaisua koska stressaava ilmapiiri on ajoittain hankaloittanut työskentelyämme. 


Sen jälkeen meidän täytyi vastata neljään kysymykseen : Mitä teemme enemmän? Mitä teemme vähemmän? Minkä lopetamme kokonaan? ja Mitä uutta voisimme aloittaa?

Enemmän meidän täytyisi tehdä suunnitelmia jotka myös toteutuu, vähemmän lietsomme stressiä tiimissämme, lopetamme kokonaan laiskottelun ja aikaansaamattomuuden ja uskallamme ylittää mukavuus alueemme. 


Kokonaisuudessaan päivä oli hauska ja opin ainakin itse päivästä paljon. Päivä oli mukavaa vaihtelua tänne Pop Uppiin, ja päivästä jäi hyvä fiilis. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti