perjantai 19. lokakuuta 2018

TYÖSSÄOPPIMASSA VOIMAELÄIMESSÄ

Meillä osana opintoja on työssäoppiminen, joka tällä kertaa kesti 5 viikkoa. Minulle tämä oli ensimmäinen kunnollinen työssäoppiminen. Työssäoppimispaikkaa etsin pitkään ja kävin kyselemässsä useasta paikasta, mutta monella liikkeellä oli jo aloittanut joku harjoittelija, tai he eivät muuten vain voineet ottaa ketään työssäoppimaan. Päädyin siis hakemaan eläinliike Voimaeläimeen. 
Aloitin työssäoppimisjakson 10.9 ja se kesti 12.10 asti. ENSIMMÄINEN VIIKKO

Ensimmäinen viikko oli aluksi uusien juttujen opettelemista, kun opettelin miten kaikki toimii myymälätyössä. Minulle esiteltiin koko myymälä, ja kerrottiin mistä mitkäkin tuotteet löytyvät. Heti aluksi pääsin avustamaan uuden kuorman purkamisessa, ja liimailemaan etikettejä tuotepakkauksiin.

Liimasin tuoteseloste-etikettejä tuotepakkauksiin

Autoin myymälätilan siivoamisessa ja tarkastin päiväykset kaikista koirien ja kissojen säilykeruuista sekä täydensin hyllyjä jos huomasin jonkun tuotteen olevan loppu ja sitä löytyi varastosta. 

Tarjouspöytä

Myymälässä on tarjouspöytä, josta asiakkaat voivat tehdä löytöjä, esimerkiksi valikoimasta poistuvia koirienvaatteita, ja pantoja saattaa löytää tarjouspöydältä edullisin hinnoin. Sain tehtäväkseni järjestellä tarjouspöydän.

Siivosin myös varastoa, sekä järjestelin koirien liha-pakastealtaan uudestaan, koska se meni aina nopeasti sotkuisen näköiseksi asiakkaiden etsiessä sieltä tuotteita. Kävin etsimässä varastosta sopivia pahvilaatikoita, ja järjestelin jokaisen tuotteen nätisti omaan laatikkoonsa pakastimeen. 

Pakasteet saivat omat laatikkonsaKävin läpi myös kaikki tuotteet, joissa umpeutuu päiväys syyskuun aikana, jotta niihin saatiin laitettua tarjoushinnat. 

TOINEN VIIKKO

Toisella työssäoppimisviikolla autoin saapuneiden tavarakuormien purkamisessa ja siivoilin myymälätilaa.
Hyllytin saapuneita koiranruokasäkkejä 

Järjestelin myös tarjouspöytää uusiksi jotta saatiin tilaa uusille tarjoustuotteille ja laittelin tarjouskylttejä myymälään.   

Valmiiksi tarrotettuja tuotepakkauksia


KOLMAS VIIKKO

Kolmannella viikolla pääsin auttamaan myymälätilan hyllyjen järjestyksen muuttamisessa, esimerkiksi Royal Canin koiranruuat muuttivat myymälässä kokonaan toiseen hyllyyn. Myös ratsastusvaatteet ja koirien sekä kissojen kuljetuslaatikot saivat uudet paikat. 

Kävin myös läpi varastosaldoja jotta pystyttiin tarkastamaan että saldot pitivät paikkaansa. 


Koiraportit ja kuljetuslaatikot saivat uudet paikat


NELJÄS VIIKKO

Neljännellä viikolla jatkui myymälän hyllyjen järjestely, mutta autoin myös kuormien purkamisessa ja siivoilin myymälää. Hyllytin tavaraa aina kun tuli uusia kuormia ja täydensin hyllyjä mikäli hyllyistä puuttui jotain tuotetta. 

Hain esimerkiksi lisää kissanhiekkoja varastosta mikäli ne olivat vähissä myymälän puolellaVIIDES VIIKKO

Viidennellä viikolla myymälätilan hyllyjenvaihtourakka alkoi olla lopuillaan, vielä viimeiset tavarat järjesteltiin uusiin paikkoihinsa, esimerkiksi loimet, riimut ja hevostenharjat
saivat uudet paikat. 

Viimeisellä viikolla keskityin myös erityisesti asiakaspalveluun, ja kun asiakkaita saapui myymälään menin kysymään tarvitsivatko he apua ja autoin tarvittaessa löytämään heidän etsimiään tuotteita. 


Hevosten loimet ja riimut saivat uudet paikkansa

Arvioinnissa sain positiivista palautetta siitä että tulen hyvin toimeen asiakkaiden kanssa ja olen sosiaalinen ja reipas. Huomautettiin kuitenkin kiinnittämään tarkkuutta huolellisuuteen, koska välillä tehdessäni hommia liian nopealla tahdilla saattoi tulla tehtyä hommia väärin tai huolimattomasti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti