maanantai 18. marraskuuta 2019

MYYMÄLÄLAYOUT

Myymälälayoutteja on olemassa useita erilaisia. Ne vaihtelevat sen mukaan millaisesta liikkeestä on kyse. Usein esimerkiksi ruokakaupoissa pyritään siihen, että asiakas "joutuu" kiertämään ensin sellaisten osastojen ohitse, joissa asiakas saattaa päätyä tekemään heräteostoksia. Tälläisiä osastoja ovat esimerkiksi elektroniikka- ja viihdeosasto.

Vaatekaupoissa layotit suunnitellaan yleensä niin, että kun asiakas astuu liikkeeseen, kohtaa hän myymälässä ensin uutuudet, kampanjatuotteet ja tarjoustuotteet. Nämä kaikki löytyvät myymälän A-alueelta, joka on tärkeä osa myymälää. A-alueelta löytyy myös myymälän mallinuket. Tälläinen myymälälayout löytyy esimerkiksi Bik Bokista.

Ruokakaupoissa layout suunnitellaan niin, että asiakas joutuu kulkea elektroniikka-, viihde- ja vaateosaston läpi päästäkseen ruokaosastoille. Näin saatetaan saada asiakas houkuteltua tekemään heräteostoksia. Usein myös kaupan käytäville on sijoiteltuna erilaisia koreja, jotka sisältävät tarjoustuotteita. Ohi kävellessään asiakas saattaa huomata tuotteet ja innostua ostamaan ne.
Tällainen layout löytyy esimerkiksi Citymarketista ja Prismasta.

Ikeassa layout on rakennettu niin, että asiakas joutuu kävellä koko myymälän läpi päästäkseen haluamilleen osastoille. Asiakas kohtaa ensin mallihuoneet joita on rakennettu esimerkiksi olohuoneesta tai makuuhuoneesta, sen jälkeen vastaan tulee huonekalut ja sisustustavarat ja vasta sen jälkeen asiakas pääsee osastoille josta löytyvät esimerkiksi keittiötarvikkeet, pussilakanat, kynttilät ja muut pienet kodin tavarat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti